PROJEKTE

Ngritja e përfaqësimit të të rinjve në proceset e vendimmarrjes së qeverisjes vendore

Projekti synon fuqizimin e rolit të të rinjve nëpërmjet rritjes se ndikimit dhe pjesëmarrjes se tyre në vendimarrjen lokale për politikat rinore dhe më gjerë. Ky projekt do të mbështesë Bashkinë Librazhd në përfshirjen e të rinjve në kuadër të hartimit të politikave rinore dhe përfshirjen e tyre në vendimarrjen vendore nëpërmjet ngritjes së një Këshilli Bashkiak Rinor, në të cilin janë përzgjedhur 20 të rinj.

Disa projekte te tjera:

 • ECHO Maqedoni ka finacuar pjesemarrjen e qendres ne aktivitetin ballkanik “Lojrat pa Kufi” Struge, tetor 2000
 • Ne janar 2001 Soros ka financuar “Kurse formimi per te rinj te papune ne Librazhd”
 • Ne maj  2002 Soros ka mbeshtetur nje pjese te aktiviteteve te Qendres rinore ( Gazeten, kursin e mozaikut, zyren informarin, etj)
 • Qershor 2004 Soros ka mbeshttetur qendren me projektin “Te rinjte ne zonat rurale dhe mundesite e informimit te tyre”
 • Shoqata italiane FCEI ka financuar disa trainime te qendres ”Si te krijojme nje ndermarje sociale”
 • Milleukotakt ost Europa, bashkepunon me qendren rinore ne projektin e krijimit te Qendres se komunikimit elektronik ne Tirane (nje punonjes i qendres mbeshtetet prej tyre ne aktivitete)
 • Bashkia e qytetit ka financuar disa nga aktivitetet tona dhe ka ofruar ambientete e saj  per Qendren
 • Youth Net (Interculltureles Zentrum) ka financuar nje projekt shkembimi me shoqaten rinore maqedonase “YKC Ohrid”
 • Instituti Italian i Kultures financon prej 4 vjetesh per zhvillimin e kurseve dhe diplomen te italishtes te organizuara prej tyre dhe Universita di Perugia.
 • Program asistence 1 vjecare (2004) per Qendren rinore nga Anttarc dhe BYCF.
 • Prej 2 vjetesh UNDP ne bashkepunim me Soek-In kane realizuar ne Librazhd Qendren e Aksesit publik, ku u eshte ofruar sherbim interneti komunitetit te shoqatave te Pushtetit lokal etj.
 • Prej3 vjetesh eshte bashkepunuar me CSDC(OSCE), zyra Elbasan ne aktivitete, prezantime dhe trainime te ndryshme.
 • 2004-2005 Cord Zoa ka financuarprojektin tone per  Zyren e informacionit per te rinj prane Bashkise.
 • Prej disa vitesh Soek-In ka qene organizate partnere me Keshillin Rinor Shqiptar dhe ka marre pjese ne aktivitete te organizuara prej tyre.
 • Vullnetare te Soekin kane marre pjese me organizata te ndryshme ne monitorimin e zgjedhjeve qendrore dhe lokale 2005-2009, se fundmi ne bashkepunim me KRIK Albania dhe ECA jane monitoruar zgjedhjet e pergjithshme Qershor 2009, ne zonen e Librazhdit.
 • Bashkepunon prej nje viti ( 2009- 2010) me Kishen lokale ne nje projekt per Moshat e treta.
 • Bashkepunon me World Vision , dega Librazhd ne aktivitete te ndryshme per kampe verore per  femijet .

AKTIVITETE TE ZHVILLUARA

Aktivitete sociale

 • “Me shume gjelberim ne jeten tone” Koncert rinor ne sheshin e qytetit me rastin e 22 Shtatorit,”Dites boterore te qyteteve te pastra Shtator’98
 • “Sfilate veshjesh popullore dbe ekspoze e ushqimeve dhe prodhimeve tradicionale librazhdase” Aktivitetet me rastin e perurimit te Qendres rinore Nentor’98
 • “Fokus rinor mbi te drejtat e njeriut” Aktivitetet me rastin e 10 Dhjetorit,

“Dites Botrore te Tolerances”       Dhjetor’98

 • “Te rinjte dhe problemet e tyre” Debat mbi rezultatet e pyetesorit realizuar ne shkollen mesme mbi problemet sociale te te rinjve Janar’99
 • “OJQ-te roli i tyre dhe bashkepunimi ” Trajnim me organizatat jo qeveritare te rrethit Keshillin Rinor te shkolles dhe pushtetin lokal. Shkurt 1999
 • “Le te ngreme se bashku vlerat e dijes duke dhuruar nje liber”. Fushate sensibilizimi per krijimin e bibliotekes dhe salles se leximit per te rinj.
 • “Te rinjte per nje ambient te gjelber”. Shperndarje vazosh me lule ne shkollen e imesme dhe mbjellje lulesh dhe fletepalosje ne ambiente publike para Qendres Rinore. Shtator’99
 • Dita e luftes kunder droges, poster i madh ne qytet me moton “Stop droges”   Qershor ’00 Bashkepunimi  me  shkollen  e  mesme  te
 • Aktivitet me  te  rinjte “Pushteti  lokal, OJQ-te  dhe  te

Aktivitete kulturore- sportive

 • Konkursi i zerave te rinj “VOICE FEST 99” Bashkepunim me Qendren Kuiturore dhe Shkollen e Mesme

Tetor ’99

 • “Aty ku jetojme” regjistrim kengesh dhe koncert promovues i kasetes se grupeve rinore te Librazhdit.

Nentor ’99

 • “Shprese & Paqe per ju” Koncert ne kampin e Kosovareve ne Togez si dbe aktivitete sportive dhe argetuese te zhvilluara me te rinjte kosovare. Maj 1999
 • “Mos i lini armet te vrasin enderrat tona”. Koncert sensibilizues per armet organizuar ne bashkepunim me Keshillin Rinor shqipetar.
 • Koncert recital i grupit “Ritfolk” ne Librazhd
 • “Se bashku per muziken”, koncert i grupit italian Squit-Squit ne sheshin e qytetit
 • Koncert ne shesh i grupit austriak “Tiramusic” financuar nga Bashkia Librazhd – Korrik ‘2000
 • Koncert ne shesh me rastin e dites se Tolerances – Dhjetor 2000
 • Promovim i librit ne italisht te shkrimatres elbasanase, Mynever Zaimi. Janar ’01
 • Kampionat futbolli zhvilluar ne Librazhd midis klubeve te sportit te Qendrave rinore te Durresit-Elbasanit-Korces-Librazhdit Shkurt ’01
 • Promovim i  librit  “Sfide”  i  autorit  Fatmir  Musait  ne  bashkepunim  me  biblioteken  e 
 • “Lojra popullore per edukimin”,  aktivite  me  pjsemarrjen  e  nxenesve  te  shkollave  te
 • Kampe verore me femije te zonave rurale ne fshatin Dragostunje.

Aktivitete jashte vendit

 • “Demokracia ne Evrope, sfide per te rinjte” Seminar per shoqatat rinore ne Austri, organizuar nga komisioni evropian programi “Youth for Europe” dhe Ministria austriake e rinise. Tetor ’99
 • Pjesemarrje e stafit te Soek-ln ne seminarin “Evropa e Ballkanit dhe roli i rinise”, organizuar ne Milano nga Regione Lombardia dhe shoqata italiane Ai.Bi, merrnin pjese Qendra Rinore nga Kosova, Shqiperia, Italia, Franca, Bosnja- Hercegovina, Serbia. Shkurt ’00
 • Pjesmarrje e Qendres Rinore se bashku me Qendrat e tjera ne manifestimin ne per Diten e luftes kunder mafies ne Casarano (Lecce). Grupi i te rinjve shqiptare beri “Sbarkimin e legalitelit” dhe u priten ne port nga autoritetet italiane. Mars ’00
 • Pjesemarrje ne aktivitetin “Lojrat pa kufi” ne Struge, e organizuar nga ECHO Maqedoni 10 te rinj te qendres pjesemarres, merrnin pjese shoqata te Ballkanit –  Tetor ‘2000